Zvrat vo vyšetrovaní prípadu nájdeného mŕtveho muža v Diakovciach

20.01.2014 Nitra

23.12.2013 našiel 59 ročný Diakovčan v rodinnom dome nebohého svojho 85 ročného otca. Všetko nasvedčovalo tomu, že starý pán spadol a udrel si hlavu tak nešťastne, že na následky zranení na mieste podľahol. Dôkladná obhliadka rodinného domu, vytlačené dvere, rozobratá škridla na streche však nasvedčovali tomu, že sa do domu pravdepodobne pokúšal niekto vlámať. Ani nie tri týždne po čine policajti zistili, že v inkriminovanom čase bol v dome 28 ročný miestny občan.
Najskôr rozobral strechu. Dostal sa však len do zadnej časti domu. Potom prešiel cez dvor a vytlačil vchodové dvere na obývanej časti nehnuteľnosti. Pri prehľadávaní miestností ho prekvapil 85 ročný majiteľ domu. Páchateľ sa proti starčekovi rozbehol a sotil ho. Dôchodca spadol a zostal nehybne ležať. Zlodej prezrel skrine v izbe a prešacoval aj smrteľne zraneného muža. Z vrecka nohavíc mu ukradol 50,-€ a kľúče a z miesta ušiel.
Zadržaného 28 ročného Mária obvinil vyšetrovateľ z obzvlášť závažného zločinu lúpeže v súbehu so zločinom porušovania domovej slobody. Okresný súd v Galante rozhodol o väzobnom trestnom stíhaní obvineného a o dodaní do výkonu trestu odňatia slobody za predchádzajúcu majetkovú trestnú činnosť.
V zmysle trestného zákona hrozí za tieto trestné činy trest odňatia slobody až na 7 až 12 rokov.
 
Renáta Čuháková
Hovorkyňa KR PZ v Nitre 
 

Vyberte región